3 Mart 2024 Pazar

Kuzey Makedonya 1 ayda oturum izni verdiği için ülkeye Türk akını sürüyor


Son dönemde Kuzey Makedonya, Türk girişimcilerin ilgisini çeken bir ülke haline geldi. Ülkenin sunduğu avantajlar ve kolaylıklar sayesinde birçok Türk vatandaşı, burada şirket kurarak yerleşmeyi tercih ediyor. Kuzey Makedonya'da  5000 euro sermayeli bir şirket kurmak, ülkeye yerleşmek için yeterli olabiliyor.

Kuzey Makedonya'nın Türk vatandaşları için cazip hale gelmesindeki en büyük etkenlerden biri, vizesiz seyahat imkanı sunmasıdır. Binlerce Türk vatandaşı bu ülkede yaşarken, yüzlerce Türk şirketi de faaliyet gösteriyor. Ayrıca Türklerin kurduğu siyasi partilerin de ülkede iktidar ortağı olması, Türk iş dünyası için önemli bir avantaj sağlıyor.

Türk girişimcilerin Kuzey Makedonya'ya olan ilgisi, ülkenin ekonomik ve ticari potansiyeline de işaret etmektedir. Bu durum, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine ve iş birliği olanaklarının artmasına olanak tanıyacaktır.
Türk girişimcilerin Kuzey Makedonya'ya olan ilgisi, gelecekte de artarak devam edeceğe benzerken Kuzey Makedonya'nın sunduğu fırsatları değerlendiren Türk girişimciler, hem kendi işlerini büyütme hem de ülke ekonomisine katkı sağlama fırsatı bulmaktadır. Bu durum, hem Kuzey Makedonya hem de Türkiye için olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder