22 Mart 2024 Cuma

IŞİD Moskova'da konser salonuna saldırdı en az 133 ölü yüzlerce yaralı var



Rusya'nın başkenti Moskova’da kamuflajlı kişiler bir konser salonunda saldırı düzenledi. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), saldırıda en az 133 kişinin öldüğünü duyurdu. Rus yetkililer en az 146 yaralı olduğunu da açıkladı.
Rus yetkililerin "terör saldırısı" olarak tanımladığı saldırı, kent merkezine uzak Crocus Belediye Salonu'nda düzenlendi.
IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. 

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Makineli tüfeklerle gerçekleştirilen olayda saldırganların seyircileri hedef aldığı aktarıldı. Rus kolluk kuvvetlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildiği bölgede uzun süreli silah sesleri duyuldu. Konser salonundaki 100 kişi tahliye edildi. Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor.


ATEŞ ETTİKTEN SONRA YAKTILAR

CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz, "Şu an Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın önündeyiz. Orası bir fuar alanı. Konser alanına 3 kişi insanların arasına girerek ateş etmeye başlıyorlar. Adil Karaca, Azerbaycanlıların düzenlemiş olduğu konser alanında konsere çıkacaktı. Saldırının olduğu salonun yanındaki salon. Aynı bölgede 10 metre ilerisinde bir başka salon. Yaklaşık 15 - 20 dakika sürdüğünü söyledi. Tamamen olayın yan tarafındaki salonda gerçeleştiğini söyledi. İlk belirlemelere göre ateş ettikten sonra orayı yaktıkları söyleniyor." açıklamasında bulundu.


RUSYA: ÖLÜME ÖLÜM

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Telegram'daki bir gönderisinde "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse hepsi bulunmalı ve terörist olarak acımasızca yok edilmelidir" diye yazdı ve şunları ekledi: "Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm." ifadelerini kullandı.

ABD VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

Beyaz Saray'dan silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğu açıklanırken, Moskova'da yaşayan Amerikalıların bulundukları yerde kalmaları ifade edildi. ABD’nin Rusya Büyükelçiliği, 7 Mart’ta Moskova’daki vatandaşlarına konser alanları da dahil olmak üzere kalabalık alanlardan uzak durmaları uyarısında bulunmuştu.


https://twitter.com/milliyet/status/1771248346872545583?t=JosCZt2wm8orKS5DgF_ivw&s=19

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder