23 Mart 2024 Cumartesi

Dündar: "Bursa ve Balkanlara yönelik hizmetlerin sürmesi için seçimlerden başarı ile çıkmalıyız"


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Bursa'nın yeni meydan kompleksi Osmangazi'de yer alan kent lokantasında muhtarlar, meclis üyeleri, esnaf odaları, şehit aileleri, taksiciler, berberler ve kahvecilerin ardından Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal Göç) üyeleri onuruna verdiği iftar yemeğinde "Bursa için çalışacağız. Balkanlardan buraya gelip kendimizi güvende hissettiğimiz, karnımızı doyurduğumuz bu kentte güçlü olmak durumundayız. Desteğinizi bekliyorum" dedi.

Bal Göç üyelerinin büyük ilgi gösterdiği yemekte gecenin anlamına binaen bir konuşma yapan Bal Göç Genel Başkanı Profesör Doktor Emin Balkan camiayı selamlarken Başkan Dündar'ın şahsında Osmangazi Belediyesi'ne evsahipliğinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür edip ilk kez geldiği komplekse yönelik beğenilerini ifade etti.

BİZDEN KİM NEREDE İSE ONUN YANINDAYIZ

Konuşmasında Bal Göç olarak 10 şubeleri ile faaliyet yürüttüklerini belirten Başkan Balkan geçmişte ve halen Başkan Dündar'ın çok desteğini aldıklarını ifade ederek bu durumun gelecekte de bu şekilde devam etmesini arzuladığını söyledi.
Dayanışmanın tek taraflı bir kavram olmadığını ifade eden Prof. Dr. Emin Balkan kendilerinin de Başkan Dündar'ın yanında olduklarını vurguladığı konuşmasında "Bizler A partisi B partisi ayırmadan bizden biri neredeyse onun yanındayız"dedi.

TÜRKİYE'NİN BİRÇOK YERİNDE ADAYIMIZ VAR

Gecenin ikinci protokol konuşmasında söz alan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Sabri Mutlu ise konfederasyon hakkında yaptığı kısa bilgilendirmede 52 ilde 12 federasyonları ve 300'e yakın dernekleri ile Türkiye'nin en güçlü sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade ederek daha önce Bal Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ile ortaklaşa aldıkları kararı hatırlattı.
"Bizlerden biri, bir dostumuz, bir kardeşimiz, bir Balkan göçmeni, ya da Balkan camiasına hizmet eden bir dostumuz nerede var ise bizler de onun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" diyen BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu Adana, İzmir, Samsun, Eskişehir, İstanbul ve Trakya başta olmak üzere birçok yerde Balkan Türklerinden adaylar olduğu bilgisini verdi. 
"Bu arkadaşlar 31 Mart'ta inşallah seçilecekler ve bizlere hizmet edecekler" diyen Başkan Mutlu kendisi ile birçok kez birlikte STK çalışmaları yaptıkları ve desteğini aldıkları Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı da bu anlamda gelecekte görevi başında görmek istediğini ifade etti. 


OSMANGAZİ BURSA DEMEKTİR

Gecenin ev sahibi konumundaki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Osmangazi'nin Bursa'nın kalbi olduğunu ifade ettiği konuşmasında Bursa'nın Balkan Türkleri açısından taşıdığı önemi anlattı.
Konuşmasında Ramazan ayı boyunca ilçenin 6 farklı noktasında her gün 3 bin kişiye iftar verdiklerini aktaran Başkan Dündar şu ana kadar 30 bin Osmangaziliye erzak yardımı yaptıklarını da vurgulayarak " Akşam üzeri metro duraklarında iftara yetişemeyecek durumda olanlara da iftariyelik veriyoruz. Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerinde her yıl ramazan münasebeti ile etkinliklerimiz oluyordu. Ancak bu yıl seçim çalışmaları nedeniyle buradayız. Geçmişte özellikle Bulgaristan'da çok iyi programlar yaptık. İnşallah gelecek dönemde de bunları sürdüreceğiz" dedi.
Başkan Dündar bu akşamki etkinliğin bir amacının da yaptıkları kompleks ve Osmangazi'nin yeni meydanını tanıtmak olduğunun altını çizdiği toplantıda bu çalışmanın çok uzun soluklu ve büyük bütçeli bir proje olduğunu aktardı.

AFET ANINDA TOPLANMA VE BARINMA YERİ

Buranın Bursa'nın en merkezi ve kıymetli yeri olduğunu da ifade eden Başkan Dündar 37 bin metrekarelik bir alanda hayata geçen devasa çalışmanın henüz tamamlanmadığını ancak büyük bir bölümünün bittiğini, kalan etaplarının da kısa bir zaman diliminde Bursalılar'ın kullanımına sunulacağını söyledi.
Çok fonksiyonlu bir projeyi hayata geçirmenin ve önemli bir kamusal alanı Bursa'ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Dündar bu projenin aynı zamanda 2 bin araçlık bir yeraltı otoparkını, nikah salonunu, millet kütüphanesi, kent lokantası ve kafeteryaları da bünyesinde barındırdığına dikkat çekti. 

BURSA'NIN BULUŞMA NOKTASI 

Aynı zamanda afet toplanma ve kriz durumunda sığınma alanı olarak da kullanılacak komplekste öğlenleri uygun bütçeli bir menü ile çalışanlara tabldot yemek de verilecek meydan lokantasının ilçenin önemli bir açığını kapatacağını da ifade eden Başkan Dündar uzun yıllar kapalı kalan alanın hep merak konusu olduğunu bu merakı gidermek ve çalışmayı halka tanıtmak için burada konserler verdiklerini ve bu etkinliklere 250 bin gencin geldiğini aktardı.
Bursa'nın buluşma noktası olacak alanın tamamen kentlinin istediği şekilde ticari kaygılardan uzak bir anlayış ile hayata geçirildiğini de aktaran Başkan Dündar buranın depreme dayanıklı binaları ve mimari özelliği ile kentsel dönüşüme de örnek olacağını söyledi.

BU KENTTE BİR TILSIM VAR

Konuşmasında kente ve Balkan ülkelerine yönelik hizmetlerinin sürmesi için seçimlerden başarı ile çıkmayı umduklarını da ifade eden Mustafa Dündar "Bir imtihandan geçiyoruz. Hizmetlerimizin, Balkanlar ve Bulgaristan ile diyaloğun sürmesi adına desteklerinizi bekliyoruz. Her zaman sizlerle beraberiz ancak Bal Göç'ün kurulduğu 1985 yılındaki dünya yok. 85 yılındaki Türkiye yok Bulgaristan'da yok. Şartlar çok değişti. Herkes bir yerlerden Bursa'ya geldi. Ancak biz hemşericiliği Bursa'da yapacağız oralarda değil. Bursalıyız diyeceğiz. Bursa bizim kendimizi güvencede hissettiğimiz yer. Bursa bizim karnımızın doyduğu yer. Bursa bizi sahiplenen yer. Bursa bize bir ana kucağı gibi. Kim nerede zorda kalmış, ekonomik olarak sıkıntıya düşmüş, Bulgaristan'da soykırıma maruz kalmış herkes buraya koşup gelmiş. Burada bir güven ortamı oluşmuş. Buraya sığınmış. Bir tılsım var. Bursa çekiyor. Bursa böyle bir yer. Burada kazanıyoruz. Geriye dönüp bakacağız tabi ki. Sen niye Bulgaristan'a gidiyorsun demeyeceğiz. Oraya da gidip orayı da sahipleneceğiz tabi ki. Bulgar ne istedi de o geçit vermez dağları sahiplenen insanları yerinden yurdundan etti anlamak zor. Tabi ki içimizde oralara yönelik sevgi hep var, olacak. Oraları ata toprağı. Ancak Bursa kazandığımız, hayatımızı sürdüğümüz yer. Burada birlik içerisinde olacağız. Güçlü olacağız." dedi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder