6 Nisan 2024 Cumartesi

Özgür Özel Avrupa'nın liderleri ile Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir araya geldi



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk yurt dışı seyahatini Romanya'nın başkenti Bükreş'e gerçekleştirdi. Bükreş'te Avrupalı sosyal demokrat partilerin çatı partisi olan Avrupa Sosyalist Partisi'nin (PES) Liderler Zirvesi'ne katılan Özel, aynı zamanda ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Özel, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'nun ev sahipliğindeki zirvede, Türkiye'den katılan partneri olarak tanıtıldı. Özel'in seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde elde ettiği zafer, zirvede özellikle vurgulandı.

Özgür Özel toplantı vesilesi ile PES Liderler Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İrlanda İşçi Partisi Başkanı Ivana Bacik, PES Başkanı ve eski İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Iratxe Garcia Perez, PES'in Avrupa Parlamentosu Başkan Adayı Nicolas Schmidt gibi
uluslararası alanda önemli isimlerle bir araya gelerek Türkiye'nin yerel seçimlerinde elde ettiği başarıları da paylaştı.


Romanya ziyaretinde başkent Bükreş'te yaşayan Türkler tarafından karşılanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel toplantı sonrası aile fotoğrafı çekimlerine ve konuk liderler onuruna düzenlenen akşam yemeğine de katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder