14 Mart 2024 Perşembe

İtalyanlar Türkiye'nin mobilya bağlantı elemanları sektörünün lider firması Güven Cıvata'ya hayran kaldı


İtalya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün artarken bu sürece bir destek de İtalya'nın Bulgaristan Fahri Başkonsolosu Antonio Cascianelli'den geldi. Beraberinde İtalyan iş insanı Stefano  Marianeschi, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan ve Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Korkmaz ile birlikte İstanbul Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Güven Cıvata'da (GVN) incelemeler yaptı. 

Türkiye'nin mobilya bağlantı elemanları sektöründe lider konumda olan, geniş ürün yelpazesi, yıllık 10 bin ton üretim kapasitesi̇ ve 17 bin çeşit stok kartına sahip işletmenin teknolojisine ve üretim gücüne hayran kalan ekibi işletme hakkında Genel Müdür Sercan Barış Şengül ve Dış Ticaret Müdürü Ertan Çetin bilgilendirdi. 

İtalya ile yoğun ticari ilişkilere sahip işletmenin sektördeki farkındalığı ve gücünün Avrupa pazarında dikkat çektiğini ifade eden konsolos Antonio Cascianelli Türk sanayicisinin azim ve kararlılığı ile imkansızı başardığını belirterek "Türkiye'nin temelini GVN gibi KOBİ'ler oluşturuyor. Kalite ve teknoloji odaklı üretiminiz başta Avrupa olmak üzere Dünya pazarlarında size büyük bir avantaj ve güç sağlıyor. Sizi İtalya ile yürüttügünüz ticarette daha iyi yerlerde görmek istiyoruz" dedi.




GÜVEN CIVATA

Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Mermerciler Sanayi Sitesi 2. Cadde üzerinde üretim yapan Güven Cıvata'nın sanayicilik deneyimi ve geçmişi kurucu lider Selman Şengül'ün 1940'lı yıllarda Makedonya Üsküp'te meslek olarak tornacılığı seçmesi ile başlıyor. 
Daha sonra 1950'li yıllarda anayurda gelip İstanbul'a yerleşen ve faaliyetine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak kardeşleri Mustafa Şengül ve Zeki Şengül ile devam eden Selman Şengül GVN'nin kariyerini 1962 yılında İstanbul'da soğuk şekillendirme yaparak başlatır.
1968 yılında kurumsal bir yapıya dönüşen şirket 1975 yılında ikinci kuşaktan Erol Şengül’ün de ekibe katılması ile daha da güçlenmiş ve markalaşma noktasında ilk adımlarını atmıştır.
1992 yılında İstanbul Bayrampaşa’da yeni üretim hattının açılışını yaparak faaliyetlerine devam eden şirket Erol Şengül yaptığı yeni yatırımlarla üretim kapasitesini arttırmış, 2006 yılında da organizasyona üçüncü neslin katılmasıyla gücüne güç katmıştır.
Öncelikli üretim hedefi mobilya yan sanayi olmakla birlikte kendini sürekli geliştiren bir firma halini alan ve markalaşan GVN günümüzde mobilya bağlantı elemanları sektöründe lider kurum haline gelmiştir. 
Yıllık 10.000 ton üretim kapasitesi̇ ve 17.000 çeşit stok kartına sahip olarak mobilya bağlantı elemanları sektöründe en geniş ürün yelpazesine sahip olarak hizmet vermeye devam eden şirket yurt içi ve yurt dışında firmaların standart ve özel cıvata, somun, saplama, perçin vb. gibi her çeşit ve kalitedeki ihtiyaçlarını karşılamakta, maksimum müşteriye uygun fiyat ve kalitede, en hızlı hizmeti sunmaktır.
Kurulduğu günden bu yana mobilya, inşaat, otomotiv, savunma sanayi gibi bir çok farklı sektöre imalat yapan Güven Cıvata her geçen gün değişen ve gelişen çalışma sistemiyle dünyadaki bütün sektörlere alanındaki en iyi olarak sanayi tarihine adını yazdırmayı hedeflerken teknolojik altyapısını da güçlendirerek 2023 yılında üretim hattına kattığı yeni nesil siensi (CNC) tezgahlar ile tarihinde ilk defa çoklu kalıp ile cıvata ve ekipman üretimine geçmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder