13 Mayıs 2023 Cumartesi

BALKAN RUMELİ GÖÇMENLERİ TEK YÜREK

Seçim çalışmalarına son ziyaretini üyesi oldukları Bal-Göç'e yaparak tamamlayan İyi Parti Bursa 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı mübadil göçmenlerinden İbrahim Alagöz ile 1. Bölge 6. Sıra milletvekili adayı Birgül Yıldız Günay Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Balkan Rumeli camiasını temsil etmeye hazırlanıyor. 

Bal Göç Genel Başkanı Profesör Doktor Emin Balkan, Balkan Rumeli Türkleri Genel Başkanı Sabri Mutlu ve kalabalık bir heyet tarafından karşılanan adaylar evlerinde olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.




Balkan Türkleri ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) yönetim kurulu üyesi de olan İbrahim Alagöz yaptığı selamlama konuşmasında "Siyasete bu alanda yeterince temsil edilmediğimizi düşündüğüm için girdim. Türkiye'nin kurucu önderlerinin torunları ve ülkemizde sayıları 35 milyonu bulan camiamızın insanlarının hakettikleri değeri ve önceliği için mücadele etmeliyiz. Bizden vatan haini, kötü insan çıkmaz. Bulunduğumuz her yere kalite katarız" dedi. 

Birgül Yıldız Günay ise "Eskiden nereye gitsek, hangi kuruma ve devlet dairesine işimiz düşse orada bizden biri vardı. Şu anda buralarda temsil sıkıntımız had safhada. Bu durumu düzeltmeli ve güç dengelerini yeniden kurmalıyız" diye konuştu. 






Bal Göç Genel Başkanı Emin Balkan ise üyeleri ile gurur duyduklarını ifade ederken "Bizim insanımız eğitimli, kültürlü ancak biraz a politiktir. Bu durum siyasette bizim adımıza büyük bir eksiklik oluşturuyor. Biz göçmenler sempati duyduğumuz partilere üye olarak bu konudaki sıkıntımızı gidermeliyiz. Her seçim dönemi bizden olan adaylarımızla sesimizi bu alanda da daha gür çıkarmalıyız" dedi. 

BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu ise Türkiye'nin seçim sürecine girdiğinden beri Balkan Rumeli kökenli ve camiaya hizmeti geçmiş insanlardan yana siyasi parti yetkilileri ile görüşmeler yaptığını aktardı. "Biz, bizden olan her insanımızı parti farkı gözetmeksizin destekleyeceğiz ve seçimlerde onlardan yana aktif tercihte bulunacağız. Siyaset alanındaki eksigimizi giderip Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güçlü bir temsil yapısı oluşturmalıyız. Türkiyenin değişik bölgelerinden 15'e yakın arkadaşımız seçim yarışındadır. Onlara destek vererek aktif biçimde çalışmalarına katıldık. Tek dileğimiz kendilerini TBMM'de görmek. İnsanlarımıza sandıkta da sahip çıkmalıyız" dedi. 

Türkiye'nin değişik bölgelerinden STK temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda Türkiye'nin seçim sürecine yönelik iyi dileklerin ifade edildiği bir toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını ifade eden Bal Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan son söz olarak siyasilere seslenerek "Biz sadece Bursa'da 600 bini aşan insanımızla daha iyi yerlerde temsil edilmeyi hakediyoruz. Umarım bu durum ve çağrımız ilgili yerlerde duyulur, gereği yapılır. Bizim gücümüzü dikkate almayanlara en iyi yanıtı insanlarımız sandıkta verecektir" dedi.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder