Türkiye Cumhuriyeti Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan’ın çabalarıyla hayata
geçirilen ve 21-27 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Türk Mutfağı Haftası
etkinlikleri Dakka’daki büyükelçilik konutunda düzenlenen Türk usulü serpme kahvaltı ile
sona erdi. Ülkede gündem olan #TürkMutfağıHaftası'nda Bangladeş yazılı ve görsel basını
günlerce Büyükelçi Turan ve etkinliği konu olarak işledi. Büyükelçi Mustafa Osman Turan'ın ev sahipliğinde büyükelçilik alanında heyecan dolu bir aşçılık macerası deneyimi de yaşanan etkinliklerde Türk yemekleri kendilerine özgün ihtişamlarıyla da sergilendi. Kutlamada ayrıca Le Mérid'in Executive Chef Levent Karahan'ın 218 bazıları #CulinaryEncounters başlıklı gala yemeğinde sunuldu. Mutfak buluşmalarına iş insanları, sanatçılar, gazeteciler, sektörü etkileyen temsilciler ve yemek bloggerları da dahil olmak üzere 60 seçkin misafir katıldı. Etkinliğin organizasyon ortakları ise Bengal Group, ICE Media Limited, Le Méridien Dakka Hotel ile Maasranga Televizyonu oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder