Cumhuriyet
döneminden beri, Kayseri'de tarım ve sanayinin gelişmesine üç nesildir
katkıları olan Molu ailesinin temsilcisi Oluş Molu, ailesinin mirasını 2 bin
500 dönümlük arazisinde yaşatmaya devam ediyor. Kayseri'de organik tarım
mucizesini 2009 yılında başlatıp bu alanda öncülük eden Oluş Molu, Vinolus ile
Slovenya lezzetlerini bir araya getiren özel bir yemeğe ev sahipliği yaptı. Çok
eski tarihe sahip olan Molu çiftliğindeki bağ evinde 30 kişilik kapalı bir grup
ile gerçekleştirilen yemeğe Slovenya Büyükelçisi Primoz
Seligo, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje
Cvitanovic, Karadağ Büyükelçisi Perisa
Kastratovic ve İrlanda Büyükelçisi
Sonya Mc Guinness'in yanı sıra Gasper Puhan ve Azra- Nevzat Seyok çifti de
katıldı. Michelin Yıldızlı Sloven Şef Jorg Zupan'ın hazırladığı tadım menüsü,
aynı zamanda yükselen gastronomi oluşumu JRE'nin de ilk Türkiye organizasyonu
oldu.
(Ömer
KARAHAN / Sabah)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder