17 Ocak 2020 Cuma

TÜRKLERE ‘KÖPEK’ DİYEN GENERAL YUNANİSTAN ORDUSUNUN BAŞINA GETİRİLDİ


 Türkiye’ye karşı kullandığı nefret dili ile dikkat çeken ve sarfettiği çirkin kelimeler ile tanınan Yunanistan 1. Ordu Komutanı Korgeneral Konstantinos Floros Genelkurmay Başkanlığı’na atandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis başkanlığında gerçekleştirilen Dış İlişkiler ve Savunma Konseyi (KYSEA) toplantısı sonrasında Yunan ordusunun üst komuta kademesinde çeşitli değişikliklere gidildi.  Bir dönem Ulusal Savunma Genelkurmayı’nda Göç ve Mülteci Sorunlarının genel koordinatörü olarak da görev yapan ve Türkiye’ye karşı kullandığı nefret dili ile dikkat çeken 1. Ordu Komutanı Korgeneral Konstantinos Floros
Genelkurmay Başkanlığı’na atandı.  Türkler’e karşı sarfettiği çirkin kelimeler ile tanınan Floros Libya mutabakatı sonrası Türkiye’yi hedef aldığı açıklamasında, “Komşu’da köpekler havlamaya başladı. Havlayan köpek ısırmaz. Fakat tasmasını koparıp gelmeye kalkarsa kafasına vurup susturmasını da biliriz” sözleri ile dikkat çekmişti. Genelkurmay Başkanı Hristos Hristodoulou’nun yerine göreve getirilen Konstantinos Floros’un ataması kamuoyunda dikkat çekerken Yunanistan basını Floros’un ‘göz kamaştırırıcı’ olarak nitelediği kariyerini yayınladı.  Yunanistan’ın Kıbrıs’ta bulunan Kıbrıs Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda da görev yapan Konstantinos Floros 2019 yılında iki Yunan askerinin Meriç Nehri’nden Edirne’ye geçip tutuklanmaları üzerine oluşan krizde Dedeağaç Havalimanı’na kadar gelerek iki askeri Yunanistan’a dönüşlerinde bizzat karşılamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder