11 Temmuz 2017 Salı

RUMELİ BALKAN TÜRKLERİ GÜÇ TAZELEDİ

Bünyesinde Balkanlardan göç etmiş soydaşların kurduğu 236 göçmen derneğini temsil eden 10 federasyonu barındıran Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu (BRTK) 5. olağan genel kurulunda Zürfettin Hacıoğlu ikinci kez başkanlığa seçildi. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde 146 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede son ana kadar adaylıklarına kesin gözüyle bakılan Prof. Dr. Yüksel Özkan ve Mesut Başkır liste hazırlamalarına rağmen seçime girmedi. Yeni kurulan ve 14 derneği temsil eden Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu yetkililerinin de hazır bulunduğu genel kurulda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce misafir Balkanların makus talihi ile soydaşların Türkiye’deki yaşamları ile temsil ettikleri gücü ve değerleri ele aldı. Genel kurulda divan başkanlığını Prof. Dr. Emin Balkan yaparken divan başkan yardımcılığını Dr. Bayram Çolakoğlu, divan katiplerini de Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, Sevcan Günzit ve Emine Şen yaptı. Açık oylama usulü gerçekleştirilen genel kurulda BRTK adına söz alan Zürfettin Hacıoğlu soydaşların ikamet tezkereleri, 1. dereceden akrabası olan Türk soylu balkan ülkeleri vatandaşlarının Türkiye’de tedavileri ve uzun süreli ikamet teskeresi bulunanların istisnai kanun ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmalarından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere camiaya emeği geçen herkese teşekkür etti. Hacıoğlu Turistik vize ile Türkiye’ye gelip anavatanda kalan soydaşlara da seslenerek ellerindeki pasaportların geçerlilik süreleri kadar Türkiye’de oturma izinleri olduğunu, 01.01 2017 tarihine kadar Türkiye’ye giriş yapmış herkesin vatandaşlık hakkının bulunduğunu hatırlattı. Cihan pehlivanı Koca Yusuf’un evinin müze haline getirilmesinde büyük katkıları olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlara yönelik büyük destek ve katkılarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a minnet borçlu olduklarını da ifade eden başkan Hacıoğlu hükümetine seslenerek balkan ülkelerinde yaşayan 2 milyondan fazla soydaşa sahip çıkılmasını istedi. 
KONFEDERASYON YENİDEN YAPILANDIRILACAK
‘’Balkanlarda yaşayan kardeşlerimiz vatandaşlık beklemektedir. Onlar bu taleplerini yüksek sesle ifade etmektedirler. Seslerini duyun’’ dedi. HABERTÜRK’e öncelikli amaçlarını ve hedeflerini aktaran Zürfettin Hacıoğlu ‘’ İlk hedefimiz Ankara’nın da içinde yer alacağı yeni bir güç yaratmak ve bir Orta Anadolu Federasyonu kurmak. Bu konudaki hazırlıklarımızı tamamladık. İkinci adımımız Türkiye’nin dört bir yanını saran gücümüzü hayata geçirerek tüm bölgelerde Igdır ve Diyarbakır dahil örgütlülüğümüzü bütünleştirmek. Bütün bunları yaparken geçmişin kırgınlık ve dargınlıklarını bir kenara koyacağız. Konfederasyonumuzu yeniden yapılandırarak Balkan ülkelerini iyi bilen, oradaki insanlarımızı özümsemiş, kültürümüze örf ve adetlerimize vakıf insanlardan bir danışma kurulu oluşturacağız. Bununla birlikte her Balkan ülkesi için ilgili ülkeleri temsil eden komisyonlar kurup buralarda yetkin arkadaşlarımızı değerlendireceğiz. Partiler üstü, ulusal duruşumuzu sürdüreceğiz. Dışarıda Gagavuzlar dahil yeni bir süreç başlatıp sahada güçlü bir temsiliyet sağlayacağız. Ve son olarak da Türkiye’de soydaşları temsil eden tüm yöre derneklerinin dikkate alındığı, tüm federasyonların söz sahibi olduğu yeni bir dönem başlatacağız’’ dedi.Üç yıllığına göreve gelen BRTK’nın yeni listesi şu şekilde oluştu: 
YÖNETİM KURULU
1- Zürfettin HACIOĞLU (Edirne) 2- Mükremin DUYGUN (Adana) 3- Hüseyin KOCAMAN ( İzmir) 4- Sabri MUTLU (Bursa) 5- Nedin DÖNMEZ (Kırklareli) 6- İsmail KOCA (Eskişehir) 7- Vahap SAVAŞAN (İzmir) 8- İbrahim DÖNERTAŞ (İzmir) 9- Ali SERT (Denizli) 10- Ahmet KARA (Osmaniye) 11- Naci KIRAL (Sakarya) 12- Besim BONCUK (Sakarya) 13- Aziz SAĞIROĞLU (Adana) 14- Sezai ONARAN (Samsun) 15- Seyfettin ÇALIŞKAN (Eskişehir) 16- Hüseyin VATANSEVER (Mersin) 17- Medat ŞENAY (İzmir) 18- Erol ULU (Sakarya) 19- Abdurahman DEMİRDAK (Denizli) 20- İbrahim TARANCI (Edirne) 21- Mustafa KADER (Manisa) 22- Mehmet ERAYDIN (Çukurova) 23- Bahattin KILIÇ (İzmir)
DENETİM KURULU
1- Doç. Cengiz DANE (Edirne) 2- Erdinç BİLALOĞLU (Sakarya) 3- Recep DEMİR (Eskişehir) 4- Aysel KÖKTEN (Adana) 5- Bener MURATOĞLU (Kırklareli)

1 yorum:

  1. Balkan Türkülerinin ritimleri insanı kalbinden etkiler. İnsanın damarına damarına dokunarak, dinlediği kişiyi en derinden hisler içerisinde bırakıyor.

    YanıtlaSil