11 Şubat 2017 Cumartesi

KOBİ’lere Balkan kökenli başkan



Bursa KOBİ’si, Türkiye KOBİ’si ve dünya KOBİ’si sloganını kurumsal kimliğinin parolası yapan TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği gerçekleştirdiği genel kurul ile güç tazeledi. Hizmet yarışını Balkan kökenli İsmail Korkmaz’ın liderliğindeki ekibin devraldığı TOSYÖV Bursa’nın hedefinde Balkan ülkeleri öncelikli olmak üzere Türk girişimcisinin adım attığı her toprak parçasına KOBİ’lerin bayrağını dikip buraları üretim ve ihracat üssüne dönüştürme ve tüketen değil, üreten KOBİ’lerin merkezde olacağı bir Türkiye inşa etmek var.
Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği’nin Uludağ İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda yapılan 20. Dönem Genel Kurulu’nda seçime tek liste ile gidildi. Divan başkanlığını Habil Duran’ın yaptığı genel kurulda İsmail Hakkı Kavurmacı’dan hizmet nöbetini İsmail Korkmaz devraldı. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın da katıldığı genel kurula başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, siyasi partilerin, SİAD’ların, STK’ların çok sayıda başkan ve temsilcisi ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren TOSYÖV Destekleme Dernekleri’nden Denizli ve Safranbolu Başkanları da katıldı.
TOSYÖV Bursa’nın kuruluşundan bu güne kadar görev almış geçmiş dönem başkanları Memiş Yılmam, Habil Duran, Naci Süzgün ve İsmail Hakkı Kavurmacı’nın da hazır bulunduğu genel kurulda KOBİ temsilcilerine hitabeden CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Türkiye’nin birlik, beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Sarıbal, TOSYÖV’ü inovasyon yapan, eğiten, bilgi temelli üretim yapan ve ülke ekonomisine değer katan kuruluşların temsilcisi olarak önemsediklerini söyledi. Barış ve dostluk mesajı da veren Sarıbal, kalkınmış ve müreffeh Türkiye için siyasiler ile iş dünyasının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

LİSTELERDE TEMSİLDE EŞİTLİK
Yeni dönemde yönetim kurulu üye sayısı 9’dan 13’e yükseltilen ve katılımcıların oybirliği ile göreve gelen Bursa TOSYÖV’ün yönetimi İsmail KORKMAZ, İlker DURAN, Gül Çiçek Zengin BİNTAŞ, Özgür MORKAN, Hülya ÇİÇEKÇİ, Semih YİĞİT, Esra İNHANLI, Bayram Ali ÖZDEMİR, Mustafa EKİNCİ, Yasemin MERİÇ, Fatih NORMAN, Ali Sinan DURAN, Bahadır Celal MANASOĞLU’dan oluştu.
Yedek listede Kasım ÇAPRAZ, Gonca Gülçin ÖNER, Hakan ÇUBUKÇU, Seda GÜNERİ, Erkan AYBARAZ, Nur AKAN, Ruhiye ÇETİN, Sami BAŞARAN, Utku ÖNEN, Erhan SÖNMEZIŞIK, Tuncay KİRAZ, Filiz ERMİŞ, Habip GÜNEŞ’in görev aldığı TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği’nde denetim kurulu ise Ali PETEK, Nefiye KESKİN, Mihrimah KOCABIYIK asil olmak üzere Dilek UĞURLU, Seyhan KARADEMİR ve Çiğdem ŞENYURT’tan oluştu.
Seçimin ardından genel kurula hitap eden İsmail Korkmaz, kadın üyelerin daha aktif hale geldiği bir listeyi temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasında şirketlerin ikinci kuşak yöneticilerinden oluşan yeni bir TOSYÖV inşa edeceklerini belirten Korkmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi ve KOSGEB ile de kurumsal işbirliği yapacaklarını söyledi. 

ÖNCELİK ÜRETİCİ FİRMALARDA
‘’Tüketen değil, üreten KOBİ'lerin merkezde olacağı bir Türkiye için tüm gücümüzle sahada olacağız” diyen Korkmaz’ın konuşmasının satır başları şöyle ; ’’ TOSYÖV Bursa deyince her şeyden önce hiç şüphesiz akıllara KOBİ’ler, sanayi ve üretim geliyor. Bir kez daha yenilenerek kendimizi geleceğe taşırken, arkadaşlarımla beraber derneğimizin vizyonunu, ‘lider proje, lider dernek ‘ şiarı ile hayata geçirme kararlılığındayız. Biliyoruz ki Bursa KOBİ’si, Türkiye KOBİ’si ve dünya KOBİ’si sloganını kurumsal kimliğinin parolası yapan Bursa TOSYÖV’ü görkemli geleceğine taşıyabilmek çok çalışmayı gerektiriyor. Ancak biz bu zor ve bir o kadar da meşakkatli uğraşın gönül erleri olacağız. Bu bakış açısı ile, gelecek yıllar için yapılacak en önemli değerlendirmemiz hiç şüphesiz üretim yapan firmalarımızın ağırlıkla temsil edileceği yeni bir yapılanma modelini hayata geçiriyor olacağımızdır. Bu güne kadar ki süreç ve geldiğimiz noktada, henüz yolun başındaki girişimcilerimiz ve işletmeleri ile ülke kalkınmamızın dinamiği olan sanayicilerimizin tek umudumuz ve geleceğimiz olduğunun bilinci ile kurguladığımız yeni süreç bu açıdan KOBİ’lerimiz için de yeni bir yol haritası oluşturuyor. Ülkemizin ve ekonomimizin yeni girişimcilere ihtiyaç duyduğu bu dönemde farkındalık yaratacak projeler, özellikle de inovasyon ve endüstri 4.0 gibi konu başlıkları geleceğimizi oluşturmaktadır.

KOORDİNATÖR DERNEK KİMLİĞİ
TOSYÖV dernekleri içerisinde rol model niteliğindeki yapılanmamız ve faaliyetlerimiz ile örnek bir STK olarak ülke genelinde ilk sıralardayız. Gelecek on yıllara da bu konumu miras bırakma anlayışımız görev dönemimiz için de  ana faaliyet konularımızdan biri olacaktır. İş dünyamızı temsil eden STK’larımızı tetikleyen bir misyonla bu görevimizi yerine getirirken koordinatör dernek kimliğimizi daha da öne alacak çalışmalara imza atacağız. Her komisyonumuzun, çalışma grubumuzun birer YK gibi icraat yapacağı TOSYÖV Bursa’da farklı olan bir yeni çalışmamız da oluşturduğumuz ‘onur kurulu’dur. Geçmiş dönem başkanlarımızdan oluşacak bu kurul tıpkı bir icra organı gibi her daim bizlerle beraber olacak. Bu yeni anlayış ve duruşumuzun gelecek yıllarda da devam ettirilmesi en önemli kurumsallaşma faaliyetimiz olacak. Bütçe, proje odaklı faaliyetler ile derneğimizin finans girdilerinin yükseltilmesini hedefleyen çalışmalarda yoğunlaşacağız. Bu nedenle iktisadi işletmemiz olan Yönetim Bilimleri Akademimiz (YBA) merkezli faaliyetlerimizi daha da profesyonelleştirerek yola devam edeceğiz. Yeni dönemimizde TOSYÖV Bursa olarak atacağımız en önemli adımlarımızdan biri ise hiç şüphesiz başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB ile gerçekleştireceğimiz kurumsal güç birliğidir. Yönetim kurulumuzda temsilini sağlayacağımız bu en önemli üç kurumumuzla yürüteceğimiz işbirliği başta üyelerimiz olmak üzere Bursa’mıza ve ülkemize değer katacak. Bu çalışma ile KOBİ’lerimiz için ortaya konması gereken fikirsel üretimleri, farkındalık yaratacak çalışmaları belirli bir planlama dahilinde hayata geçireceğiz.

HEDEF GENÇ VE DİNAMİK TOSYÖV
Bu dönem temsilde eşitlik ilkemizi daha da öne çektiğimiz bir çalışmaya imza attık. Kadın üyelerimizi yönetim kurullarımıza daha güçlü bir sayısal temsille aramıza kattık. Bu durumun KOBİ’lerimize yönelik faaliyetlerimizde kalite, sorumluluk ve  mükemellik olarak yansıyacak. Gençlerimizi de unutmadık. İkinci  kuşak liderlerimizi çalışma ve iş yaşamında daha da yetkinleştirmek ana çalışma konularımız arasında. Bu dönem ‘GENÇ TOSYÖV’lüler’den oluşan yeni bir yapı daha kuracağız. Böylece kurumsal sürdürülebilirliğimizi daha sağlam temellere oturtmuş olacağız. Mevcut üyelerimizi revizyona tabi tutarken, yeni üye tercihlerimizi de ihracata ağırlık veren üretici KOBİ’ler lehine kullanacağız. Geçmişten yarına, derneğimizde bu güne kadar görev almış tüm yönetimlerin imzasının atılacağı bir bakış açısıyla TOSYÖV Bursa’yı ortaya koyacağımız LİDER PROJE ile de zirvenin zirvesine taşıma kararlılığındayız. Düzenleyeceğimiz KOBİ zirvesi ile Başta Bursa’mız olmak üzere ülkede gündemi belirleyecek bir çıkışı hayata geçirirken, özel sektörümüzün derdini ancak özel sektör temsilcilerimizin anlayabileceği fikriyle girişimciliği özendirecek kamusal politikaların oluşturulması noktasında çalışma yürüteceğiz. OSB’ler ve sanayi bölgelerimizde sürekliliğini sağlayacağımız farkındalık analizlerimiz ile işletmelerimizin zamanını doğru yönetip "Ben merkezci değil, Biz merkezci" bakış açımızı üretim hayatımıza taşıyacağız. Projelerimizi verimlilik üzerine inşa ederken ekonomik büyümemiz için gereken istikrarlı ortam yegane hedef ve amacımız olacaktır. 

KAMU İHALELERİNDE YÜZDE 70 ÖNCELİĞİ
Arkadaşlarım ile birlikte tüketen değil, üreten KOBİ’lerin merkezde olacağı bir Türkiye için tüm gücümüzle sahada olacağız. Kamu ihale ve taleplerinde yerlilik tercihinin öne çıkmasını istiyoruz. KOBİ’lerimizin ulusal tedarik zincirindeki payını en az yüzde 70’ler düzeyine taşıyabilmeliyiz. Bu amaç için siyasi irade ile sürekli temasta olacak bir komisyonu aktive edeceğiz. Tüketim alışkanlıklarımızı da etkileyecek politikalar üretebilmeli, tüketim tercihlerimizde de kendi ürünlerimizi öne alacak çalışmalara imza atmalıyız. Bursa olarak çek çek ve fayton üretiminden doğru kamusal politikalar ile modern çağın taşıma araçlarını üretmeye geçerken büyüme hedeflerimizi daha sağlıklı analiz edip kentimize yeni bir vizyon kazandırabilmeliyiz. Bursa ken olarak Türk sanayinin doğum yeri. Kentimizin sanayideki ve üretim ekonomimizdeki yerini bu özelliği itibarıyla ele alıp değerlendirmemiz gerek. Ülke genelinde var olan sanayileşme, üretim yarışında işletmelerimizi dolayısı ile Bursamızı lider konumda tutabilmek, ihracat yarışında da en üst sıralara çıkarabilmek için fark yaratmaya ihtiyacımız var. Kalkınmışlık ve geleceğimizi tayin edecek olan bu yol haritasıdır. Güçlü Türkiye şirketlerimizin aldığı patentler, yarattığı markalar sayesinde oluşacaktır. Girişimcimizin ve sanayicimizin gerek yatırımları, gerekse de ihracatı sayesinde dünya ile bütünleştiği bir süreçte TOSYÖV Bursa olarak kentimizin dinamikleri ile meydana getireceğimiz sinerji sayesinde belirleyici olabilmeliyiz. Balkan ülkeleri öncelikli olmak üzere Türk girişimcisinin adım attığı her toprak parçasına KOBİ’lerimizin bayrağını dikip buraları üye işletmelerimizin üretim ve ihracat üssüne dönüştürebilmeliyiz. Bu dönem TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği olarak hayata geçireceğimiz en önemli işlerden biri de dış pazarlarda rehberimiz olan Uludağ İhracatçı Birlikleri ile koordineli olarak TOSYÖV’de oluşturacağımız İhracat Çalışma Grubu olacaktır.’’




TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği'nin kuruluşundan bu güne görev almış geçmiş dönem başkanları Memiş Yılmam, Habil Duran, Naci Süzgün ve İsmail Hakkı Kavurmacı 2017-19 dönemi için görev alan başkan İsmail Korkmaz'a verdikleri destekle Bursa KOBİ'lerinin kurumsal ve istikrarlı yapısına güç kattılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder