15 Şubat 2017 Çarşamba

Yunanistan'da Batı Trakya Türkleri’nin ‘özgür kalemi’ gazeteci İlhan Tahsin’in otomobiline molotoflu saldırı düzenlendi

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde Tük azınlığa karşı sürdürülen saldırılara bir yenisi daha eklendi. Daha önce de defalarca sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalan gazeteci İlhan Tahsin’in aracı kimliği belirlenemeyen kişilerce kundaklandı.
Gümülcine merkezli yayın yapan internet gazetesi ‘Birlik’in sahibi ve genel yayın yönetmeni olan Tahsin bölgenin ‘özgür kalemi’ olarak tanınıyor. İlhan Tahsin’in ikamet ettiği Gümülcine Yenimahalle’deki evinin önünde park halinde olan Opel İnsignia marka aracın arka camını kıran saldırganlar otomobilin arka koltuklarına yanıcı madde dökerek, Molotof kokteyli attı. İç kısmı tamamen yanan ve kullanılamaz hale gelen aracı tamamen yanmaktan kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesi kurtarırken saldırı hakkında HABERTÜRK’e açıklama yapan İlhan Tahsin daha önce de çeşitli saldırılara maruz kaldığını söyledi. Başta Yunan ırkçılarının partisi Altın Şafak taraftarlarınca olmak üzere, Lavrion kampında kalan PKK’lıların tehdit ve saldırı girişimlerine alıştığını belirten Tahsin, ‘’ İki hafta önce Türk konsolosluğuna saldırmaktan Gümülcine’de yargılanan sanıklar tarafından mahkeme salonunda tehdit edildim. Avrupa Birliği üyesi bir ülkede bu işler oluyorsa yaşadıklarımızı iyi tahlil etmek gerek. Ben devletimin beni koruduğunu ve Yunan yargısının bağımsız olduğunu görmek istiyorum’’ dedi.

          BRTK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI
Bu arada Türkiye’de faaliyet yürütün soydaş derneklerinin en üst örgütlülüğü konumundaki Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) da yayınladığı bir açıklama ile saldırıyı sert bir dille kınadı. Genel Sekreter Sabri Mutlu imzası ile basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada Batı Trakya’da Türk asıllılara yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklenmesinden üzüntülü ve kaygı duyulduğu belirtildi. Tahsin’in otomobilinin kundaklanmasının yaşam hakkına doğrudan saldırı olduğu vurgulanan açıklamada ‘’Yunanistan’da yaşayan insanlarımıza yönelik her saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Batı Trakya Türkünü uluslararası anlaşmalardan kaynaklı sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını savunmaktan hiçbir güç caydıramayacaktır. Yunanistan devletinin ülkede yaşayan azınlıkların teminatı olduğunu hatırlatarak, soydaşlarımızın haklarının takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz’’ dendi.

          HÜSEYİN'DEN LOZAN HATIRLATMASI
Öte yandan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de yaptığı açıklamada Batı Trakya Türklerinin Lozan Antlaşması ile elde ettikleri kazanım ve haklarının iadesini beklerken, yeni hak gaspları yaşadığını söyledi. Necmettin Hüseyin, 21. Yüzyılda demokrasinin doğduğu topraklar olarak nitelenen Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı olarak yaşam haklarının dahi tehdit altına olduğunu belirterek ‘’ Bu menfur saldırıyı düzenleyen insan müsveddelerinin bir an önce bulunup adaletin karşısına çıkarılmalarını ve Batı Trakya’da azınlık mensuplarına günden güne hortlayan saldırıların da bir an önce önlenmesi için kalıcı çözümler üretilmesini beklediğimizin bilinmesini isterim. Batı Trakya Türklerinin tarafsız ve özgür kalemlerinin sadece azınlık mensupları için değil, Yunanistan Devleti içinde bir kazanım olduğunun bilinmesini ve yetkili mercilerin olayı bu açıdan değerlendirmeleri gerektiğini hatırlatırım. Tüm azınlık mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, basına yönelen bu saldırının toplumu sindirme politikasının yeni bir mecraya taşınmasının adımı olmamasını da temenni ediyoruz” dedi. 

http://www.dailymotion.com/video/x5bwdl6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder