7 Kasım 2016 Pazartesi

Bulgaristan plakalı lüks otomobil vurgunu


Bulgaristan plakalı lüks araçları Türkiye'de yasadışı yollardan satan çete çökertildi

Bulgaristan plakalı Mercedes, BMW, Bentley, Audi ve Porsche marka lüks otomobilleri Türkiye'ye getirip yasadışı satış yapan uluslararası çete operasyonla çökertildi. Çetenin satmaya çalıştığı 8 lüks otomobile el konuldu. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, uluslararası kaçakcılık çetesi üyelerinin Bulgaristan'dan getirdikleri çok sayıda lüks otomobili Türkiye'de sattıklarını belirledi. Yürütülen soruşturmada, kaçakçılık çetesinin, Bulgaristan'dan getirdikleri lüks otomobillerin trafikte dolaşması için otomobili satın alan kişinin ad ve soyadına Bulgaristan'da şirket kurdukları, otomobilleri de bu şirketler üzerine tescil ettirdikleri belirlendi. Trafik kontrolleri sırasında ruhsatta aracı kullanan kişinin adının yazması nedeniyle polisin sorgulama yapmadığı belirlendi. Bu yöntemle başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde Bulgaristan plakalı aracın hak sahibi olmayan kişilerce kullanıldığı ortaya çıktı. 

OTOMOBİLLERİ KURYELER GETİRMİŞ 
Çetenin otomobilleri nasıl getirdiğini belirleyen ekipler, operasyon için harekete geçti. Yürütülen soruşturmada Bulgaristan plakalı lüks otomobilleri Türkiye'de satmak üzere Bulgar uyruklu kuryelerin getirdiği belirlendi. Operasyon kapsamında Başakşehir'de unlu mamüller fırını işleten, G.Ç. ve G.A.'nın işyerine baskın yapıldı. İş yerinde Bulgaristan plakalı satışa hazır 1 adet Nissan Nismo, 2 adet Mercedes E270, 1 adet Land Rover Jeep, 1 adet BMW 530, 1 adet BMW 525, 1 adet Opel ve 1 adet Alfa Romeo marka lüks otomobil bulundu. Otomobillere el konulurken, araçları getiren kuryelerin de operasyondan önce Bulgaristan'a döndükleri belirlendi.

5 ÇETE ÜYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Getirdikleri lüks otomobilleri değerinin altında satan uluslararası lüks otomobil kaçakçılık çetesi üyesi G.Ç, G.A., A.S. , İ.S. ve H.E. isimli 5 kişi Hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun, 3/6 maddesi gereğince suç duyurusunda bulunuldu.

AMAN DİKKAT!
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda yurtdışından ucuz araç getirdiğini söyleyerek yabancı plakalı araçları internet veya farklı yollarla satmaya çalışan kişilere itibar edilmemesi uyarısı yaptı. Yetkililer, bu şekilde araç alan kişilerin de kaçakçılık kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle suçlanabilecekleri konusunda kamuoyunun dikkatli olması gerektiğini bildirdi.


Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL / HABERTÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder